JO11 kampioen

dinsdag 06 december 2016 10:14
Hits: 1438

Zaterdag 3 december was een gedenkwaardige dag voor de spelers van VITA JO11-1. De laatste wedstrijd van de competitie stond op het programma, uit tegen CITO JO11-1. Na de geweldige overwinning tegen naaste concurrent Margriet JO11-3 was een gelijkspel voldoende om alleen kampioen te worden. Bij verlies zou het kampioenschap gedeeld moeten worden met OSS of Margriet, die tegen elkaar speelden. In de kleedkamer was het nog nooit zo stil geweest. Voor de meesten was het de eerste keer dat ze kampioen konden worden, er was dus sprake van enige nervositeit. Onnodig natuurlijk, je wint niet voor niets tegen de twee directe concurrenten, ook nog eens uit en op kunstgras. Maar goed, de aanwezigheid van de massaal toegestroomde vaders, moeders, opa's, oma's, broers, zussen, ooms en tantes zorgden voor een drukte van belang langs de kant en maakten het extra spannend.
De warming-up werd afgesloten met onze yell 'Hop,hop, hop, wij klappen erop'. Naast goede voetbalspelers zijn we immers een team dat altijd doorgaat tot de laatste minuut en zo alle wedstrijden in beker en competitie winnend kon afsluiten.
Na de aftrap bleken de zenuwen toch een beetje in de benen te zitten. In de eerste minuten moest onze betrouwbare sluitpost Tijn al ingrijpen met een van zijn onverbiddelijke saves. Daarna waren we wakker en na twee mooie kansen schoot Rens de 0-1 in de touwen. Niet vanaf links maar nu een keer van rechts draaide hij als een tweede Arjen Robben naar binnen en haalde verwoestend uit. In de minuten daarna had Bart de 0-2 op zijn voet, helaas ging zijn poging naast. Twee minuten later volgde de gelijkmaker. Ook daarna kreeg CITO nog een kans waarna Rens en Jan in de 18e en 21e minuut orde op zaken stelden en we met 1-3 konden gaan rusten. Ook Mick kreeg nog een prachtige kans, maar de doelvrouw van CITO wist deze uitstekend te pareren.
Na rust zorgden Jan en Mink ervoor dat we konden uitlopen naar 1-5. Uit de aftrap scoorde CITO tegen. Wij reageerden echter met de 6-2 gescoord door Luuk, die hiermee zijn eerste goal maakte dit seizoen na een hoop blessureleed. Er volgden daarna nog drie tegengoals op rij en leek het nog even spannend te worden. Maar in de laatste minuut zorgde Bart vanuit een corner, die er meteen indraaide, voor de bevrijdende 5-7.
De buit was binnen, het kampioenschap kon gevierd worden. Door een erehaag van ouders met bengaalse fakkels liepen onze helden naar de beker. De JO11-1 kon als enige team van VITA deze seizoenshelft en als eerste onder de nieuwe naam de beker omhoog houden. In Megen werden de spelers - gekleed in een prachtig kampioenenshirt - een voor binnen geroepen en in het zonnetje gezet. Na een welverdiende bord frites en een snack stond de tractor met aanhangwagen klaar voor een rondrit door Megen en Haren, waar verrassend veel mensen in de tuin aan het werken waren en de kampioenen toejuichten. En zo kwam een einde aan een onvergetelijke ervaring voor spelers en ouders van de JO11-1!