Wedstrijdverslag Boekel Sport – Vita JO13-2

dinsdag 25 oktober 2016 20:51
Hits: 308

Na de gevoelige nederlaag bij FC De Rakt op 8 oktober, stond deze keer de wedstrijd tegen de koploper op het programma. Deze zaterdag gingen we daarom met enigszins getemperde verwachtingen, op bezoek bij het, voor ons relatief onbekende Boekel Sport. De vaste supportersschare was weer aanwezig om onze jongens aan te moedigen en voorzien van een warm bakkie en ideaal voetbalweer, werd de ploeg ingedeeld.
Trainer Kees besprak de opstelling en strategie met de jongens (en meisje) en de wedstrijd kon van start gaan. Boekel Sport zette vanaf het fluitsignaal aan en werd meteen gevaarlijk. Daarop besloot Kees al snel de opstelling aan te passen: Thomas ging naar het midden en Gijs naar buiten. Dit leek effect te hebben, maar Boekel Sport bleef genoeg druk zetten. Met een sterke vleugelspeelster en een solide middenveld kwamen zij goed door en maakten het Vita erg moeilijk. In de 11e minuut resulteerde dit in de eerste hoekschop voor Boekel Sport.
Dankzij prima verdedigend werk van Tijs en Lars en een goede keeper werd de corner weggewerkt. Daarna komt Vita wat beter in het spel en kan wat beter van eigen helft komen. Met hard werken komt Vita tot hun eerste hoekschop in de 19e minuut, genomen door Bram. Helaas komt er uit deze kans geen doelpunt, mede door de opvallend sterke verdedigster van Boekel. Vita begint steeds beter te draaien en krijgt wat ruimte. Als Krijn in de 24e minuut de voorzet kan geven op Ward, scoort hij, geheel tegen de verwachtingen in, de 0-1 voor Vita! Boekel Sport blijft aanzetten en is de bovenliggende partij.
Na verschillende aanvallen te hebben gepareerd krijgt Boekel Sport in de 27e minuut opnieuw een enorme kans op de gelijkmaker, welke zij missen. Daar komt Vita erg goed weg en met de stand 0-1 gaan zij de rust in. In de 2de helft gaan Lars, Pim en Thomas eruit voor Jens, Puck en Cas. De opstelling wordt gewijzigd en iedereen wordt opnieuw op hun positie gezet. Boekel Sport start wederom sterk aan het begin van de 2de helft. Als zij al snel de corner krijgen, moet Job meteen aan de bak om te redden. Vita komt er in deze periode niet aan te pas en komen ook nauwelijks van eigen helft.
De druk is hoog, maar als Krijn de kans krijgt om vanaf het middenveld door te stomen richting het doel van Boekel, scoort hij uit de counter, opnieuw geheel tegen de verwachting in, de 0-2 voor Vita! Daarna komt Boekel weer sterk op en via de buitenzijden worden zij keer op keer gevaarlijk. Puck moet alle zeilen bijzetten om de spelers van Boekel af te stoppen. Job toont, overigens tijdens de gehele wedstrijd, zeer solide keeperswerk, waardoor de 0 wordt gehouden voor Vita. Dit geeft vertrouwen. De corner van Boekel in de 13e minuut wordt prima afgestopt door Cas, we houden stand. Kees besluit opnieuw in te grijpen door een voortdurend goed storende Kimberly en hardwerkende Gijs te wisselen. Pim komt rechts op de positie van Jens die het daar bijzonder lastig heeft met zijn snelle tegenstander en gaat naar de spits met Thomas achter/naast hem. In de 20e minuut wordt het duo meteen gevaarlijk, een voorzet van Thomas, Jens tikt net naast. Daarop gaat Boekel er razendsnel vandoor en versiert opnieuw een corner. Deze wordt bijzonder fraai weggewerkt door Bram. Vita komt na de 0-2 steeds beter in het spel en weet deze prachtige uitslag vast te houden.
Over de gehele wedstrijd genomen was Boekel Sport zeker de bovenliggende partij, echter wisten zij hun vele kansen niet te verzilveren. De spaarzame kansen van Vita werden daarentegen wel benut en dat was dan ook tezamen met de enorme werklust, de grote kracht van Vita!
Verslag: Christel Witsiers