SJO VITA JO13-1 – SV TOP JO13-2 (1-1)

woensdag 05 oktober 2016 12:45
Hits: 170

Zaterdag 1 oktober de eerste thuiswedstrijd van de competitie.  Niet direct tegen de minste was de gedachten want een week er voor had TOP toch al hun eerste wedstrijd met 8-0  gewonnen.

Na het eerste fluit signaal ging het team met goede moed in de aanval. Daarbij werd het geleerde van de afgelopen training om het veld breed te houden en sneller over te spelen goed neer gezet en creëerden we onze kansen.  Ook Top liet zien dat zij een goed potje konden voetballen en we waren dus aan elkaar gewaagd.

Desondanks  speelden wij in de eerste helft duidelijk aan de beter kant en werden de kansen van TOP te niet gedaan door ze regelmatig buiten spel te zetten. Door na de aanvallen van TOP de bal van achteren weer snel naar voren te spelen, kregen Rivesh en Bart verschillende counters op de keeper van TOP af maar met enkele schoten op goal wilde het doelpunt nog niet vallen. Bart was de snellere speler voor de verdediging van TOP die er dan ook de grootste moeite mee hadden. Hij werd dan ook meerder keren gestopt met het nodige schouderduw werk van de TOP verdedigers. 

Bij de aanvallen kwamen ook de spelers vanaf het middenveld goed mee wat uiteindelijk ook tot onze voorsprong leidde.  Bart was vanuit de linkerkant weer doorgebroken en ging alleen op goal af. Zijn schot op goal werd weggewerkt door de keeper maar door goed oplettendheid kreeg Luuk van de Camp de bal op zijn voeten en schoot op goal (1-0). Dit konden we ondanks het aanvallend werk daarop van TOP vast houden tot de rust.

Na de rust ging TOP meer in de aanval. Ons team was met 4 wissels ook wat gewijzigd en daar moesten we toch weer even aan wennen. Desondanks bleven we goed voetballen en hielden we stand.

Helaas kwam TOP ook tot een goede aanval, en na dat onze verdedigers ondanks het harde werken gepasseerd waren, volgde een schot op doel. De bal passeerde onze keeper Thijmen net buiten zijn bereik en via binnenkant paal rolde de bal het doel in (1-1). Top kreeg daarna de smaak te pakken en bleef ons middenveld en verdediging onder druk zetten. Veel kansen werden daarbij goed afgevangen en weggewerkt door samenspel van de achter linie en middenveld maar gingen er toch verschillende schoten op ons doel af. Daarbij leek het wel of Thijmen een engeltje op de lat had zitten want 2 schoten op doel belande tegen de paal en konden daarna gelukkig snel weggewerkt worden.

De laatste 15 minuten kregen wij weer wat meer grip op de wedstrijd en kregen ook wij weer onze kansen. Vanuit het middenveld  speelden Jens Megens en Milan goed over en  gingen ook mee in de aanval. Door deze goede aanvallen kwam zelfs onze verdediging mee naar voren en werd er zelfs door een goed vrij gespeelde Jens Ouwens gescoord. Helaas werd deze kans afgefloten voor buitenspel en bleef het 1-1 wat uiteindelijk na een spannende wedstrijd ook de eindstand bleef.